Biædernes unger

Her vil jeg vise i billeder, hvordan biæderne fanger en insekt i luften . Når insekten er fanget, flyver biæderen ned på en gren for at bearbejde denne insekt . Først skal insektet klemmes ihjel. Hvis det er en bi ,der er fanget, skal brodden brækkes af denne. Det næste der sker , hvis insektet vender forkert ,skal denne vendes i luften , så hovedet vender frem af. Det sker både hvis insektet skal bruges til ungerne eller til eget forbrug. Når dette er på plads flyver biæderen ned til ungerne for at fodrer disse.


Her kan man se en biæder der er inde for at fodrer sine unger .
Ungerne her er ca. 10-12 dage gammel .
Billedet er fra Gyldendal.
Her bliver den gamle fugl skældt ud af ungen.
Som man kan se på billedet , så var der 3 forældre til at fodrer ungerne op .Det er helt normalt med flere forældre til et kuld.
Da ungen / ungerne var fløjet af reden, var de gamle fugle lige oppe i rede hullet , for at tjekke reden ,om der skulle være flere unger i reden endnu.
Denne her unge sad på jorden en dag, jeg kom der ud. Den prøvede på at komme op i reden igen, men vingerne var ikke stærke nok til dette .Jeg fik den fanget og kunne nok se , denne her unge manglede et par dage mere i reden ,inden den kunne flyve af sted .Jeg satte den op i reden igen og var nu spændt på, om de gamle fugle ville komme tilbage og fodrer ungen. .1 time senere begyndt de gamle fugle at fodre ungen i reden igen .Jeg var lige forbi dagen efter, for at se hvordan ungen havde det ,og den var stadigvæk i reden og blev fodret af de gamle fugle. 2 dage efter var den i reden endnu ,så jeg er sikker på ,den nok er kommet godt af sted på sin lange rejse. Sådan 2 små solstråler historier syntes jeg , at jeg er med til at gøre en forskel for biæderne.
Kan du se at komme væk ,siger denne her biæder til en anden biæder.