Nyheder .

Mange af de nyhederne er fra :

Sat ind d 29-6-23

UDVALG MOD FUGLEDRAB E. V.
UDVALG MOD FUGLESLAGTNING (CABS

her bliver mange af vores biæder skudt .D 29-6-23 Per Bangsgaard.

29/06/2023, jagt på trækfugle på Zakynthos – ny udvalgsvideo

Krybskytter på Zakynthos i foråret 2023
Krybskytter på Zakynthos i foråret 2023

I foråret i år blev et hold fra Komiteen Mod Fugleslagtning for første gang indsat på den græske ø Zakynthos. En del af De Ioniske Øer er øen et vigtigt trædesten for trækfugle, der trækker langs Grækenlands vestkyst. Det, vi observerede på stedet, gjorde os målløse: På trods af det strenge forbud mod jagt var snesevis af jægere i området hver dag, inden for to uger blev omkring 100 aktive jagtskjul fundet, og tusindvis af ulovlige skud blev registreret. Gerningsmændene retter sig ikke kun mod den stærkt truede turteldue, men også tårnfalke, svaler og bi-ædere. Elektroniske lokkefugle med oriolesang og adskillige nyskudte eksemplarer af de sjældne trækfugle blev endda fundet omkring landsbyen Amoudi. Udvalget mod fugledrab offentliggjorde en video og en pressemeddelelse i dag – i begyndelsen af ​​feriesæsonen i turistmagneten Zakynthos. De græske medier rapporterer allerede! Vi håber, at dette vil skabe lidt mere opmærksomhed om emnet.

Den aktuelle YouTube-video kan findes her

Og vores pressemeddelelse på engelsk fra 29. juni 2023 her

9/05/2023, Første fuglebeskyttelseslejr i Grækenland afsluttet

Ud over turtelduer skydes mange andre beskyttede arter som svaler, orioler, biædere og rovfugle på Zakynthos.
Ud over turtelduer skydes mange andre beskyttede arter som svaler, orioler, biædere og rovfugle på Zakynthos.

I foråret blev to udvalgshold for første gang indsat i Grækenland. Destinationen var ferieøen Zakynthos, ud for Peloponnes’ vestkyst, hvorfra der er talrige rapporter om ulovlig forårsjagt på hjemvendte trækfugle. Resultatet af kampagnen er nøgternt: I april og maj forfølger hundredvis af jægere turtelduer her, selvom jagt også er forbudt i Grækenland om foråret. Ikke kun de eftertragtede duer skydes, men også orioler, som lokkes foran jagtskjulene med elektroniske lokkesystemer. Biædere, svaler og rovfugle dræbes også ulovligt. Udskydninger af trækfugle kan høres hele dagen på hele øen. På trods af den forvirrende situation indsamlede de aktive medlemmer af Komiteen mod Fugleslagtning (CABS) beviser, anmeldte krybskytterne og kaldte politipatruljer ind i området. Resultatet af den første aktion: Tre gerningsmænd blev taget på fersk gerning i samarbejde med politifolk og skovpolitiet. Den næste forårsfuglebeskyttelseslejr på Zakynthos er planlagt til april 2024.

Skrevet d. 19-12-22 af Per Bangsgaard

Som man kan læse med i alle de her indlæg fra Komiteen mod fugleslagtning (CABS) ,bliver mange af vores biæder dræbt på vej til deres vinterkvarterer. Det kan ikke passe, at vi et land som Danmark, ikke kan gøre mere for at få disse fugle drab stoppet. Vi er medlem af EU og det er de fleste lande også, hvor det her foregår. Vi vil gøre mere for den danske natur ,og så er at man spørger sig selv . Til hvad ? Er det fordi vi skal lave fugle til disse mennesker her eller skal vi prøve at beskytte vores fugle hele vejen til der vinterkvarterer? Jeg mener det sidste. Jeg følger disse artikler, som de organisationer skriver om og man ser og bliver mere og mere forarget over , hvad der foregår her. Danmark skal igennem EU bruge deres indflydelse ,så vi kan bevare vores fugle i Danmark. Prøv at se det sidste billede her fra en af de artikler jeg henviser til . Billedet her stammer fra Cypern i november 2022 .Det kan da ikke være rigtigt, at det her skal fortsætte på denne måde .Få det stoppet så også og vores børnebørn kan få glæde af vores fugle her i Danmark .For lige en ordens skyld ,så er det ikke kun biæder, der bliver skudt, men mange andre af vores fugle ,som vi prøver at passe på i Danmark. Men mit hjerte banker for biæderne ,der for fremhævder jeg disse fugle her i denne artikel.

14-122022 Biæderjagt i Middelhavet

Skudt biæder fra Cypern 2022 .

Hvert år krydser vores trækfugle Middelhavet to gange . Millioner af jægere og fuglefangere overfalder dem med våben, fælder og net. En af de arter, der er hårdest ramt af ulovlig jagt, er bi-æderen. Den meget sociale og tillidsfulde trækfugl og er bestemt den mest farverige fugleart i Europa. På trods af at det er en beskyttet art gennem hele sin migrationsrute, bliver den skudt og fanget i hundredtusindvis. Omfanget er særligt dramatisk på den østlige flyway, især i Cypern og Libanon. For mange jægere er skydning kun et tidsfordriv, andre spiser bi-æderen eller ser dem som en trussel mod deres honningbier. I det mindste på Cypern har vi nu mere og mere succes under udvalgets fuglebeskyttelseslejre og får  fange gerningsmændene og stille dem for retten. I Libanon er der til gengæld stadig meget at gøre – jagt på biæder er stadig meget udbredt her, og myndighederne er næppe parate til konsekvent at håndhæve dens beskyttelse. Også selvom det ofte er hjerteskærende ikke at kunne gribe direkte ind: Med dokumentationen af ​​gerningerne og med public relations sørger vi langsomt for, at situationen i Libanon bliver bedre!

27/09/2022 Cypern – ulovlig jagt ved Soros-søen på Cypern.





Endnu en jagt på beskyttede fugle ved Soros-søen: Komiteen mod fugleslagtning og dets
partner Birdlife Cypern opfordrer til et forbud mod jagt i et område ved Soros-søen i Meneou på Cypern, der allerede er kendt som en “bi-æder-kirkegård”. Stedet forbliver et sort hul for
beskyttede fugle, og listen over arter, der findes i det store område vokser dag for dag: På kun to uger fandt de frivillige adskillige døde eller sårede og stadig levende bi-ædere, træhøge, m.fl.


De næste billeder er fra en artikel , hvordan vores biæder bliver skudt og slået ihjel i Sydeuropa .

De næste billeder og artikler om fugledrab, er fra området omkring middelhavet. Disse artikler tager jeg med her ,fordi det viser ,hvordan vores fugle bliver fanget og dræbt i dette område. Man gør meget her i Danmark for at beskytte vores fugle og laver områder, så de kan yngle og få unger her i Danmark.. Men til hvad nytte ?? Jeg selv har stået ude ved vores biæder og sagt god rejse til ca. 30 biæder her i 2020 og var meget stolt af at sende dem afsted . Så læser man om disse fugledrab ,der sker i landene omkring Middelhavet . Der er bl.a mange biæder, der bliver dræbt her og så bliver man gal indvendigt, at sådant noget ikke kan stoppes . Man siger til sig selv ,hvor er den danske regering ?? Vi er medlem af EU og det er mange af de lande også ,hvor dette her foregår . Hvis man her i Danmark ,vil offer mange penge på naturgenopretning ,så skal man få dette her stoppet med det sammen ..Ellers er det jo bare at smide pengene ud af vinduet og hjælpe de her tosser med at få flere fugle til at dræbe . Så hvis nogen fra DOF læser dette her ,opfordrer jeg dem til at gå videre med dette her, så alt det her nedskydning kan stoppes . Jeg selv har prøvet at råbe DOF op ved at sende dem en mail og jeg her ringet til dem ,men de har ikke svaret på nogen af delene .Hvorfor ved jeg ikke ?

Gråsten d 22-10-20 af Per Bangsgaard

Alt det næste stof finder du under ( https://www.komitee.de/). 4. september 2020, Libanon

Det er ikke et kønt syn at se alle de her dræbte småfugle.

Med begyndelsen af ​​fugletrækket når det første bevis på de forfærdelige massakrer, som libanesiske krybskytter forårsager blandt vores europæiske trækfugle igen. Dette billede fra sidste uge viser en gruppe mænd, der stolt poserer for en “selfie” med over 500 nyskudte trækfugle. Byttet er næsten udelukkende arter, der er strengt beskyttet i Libanon, såsom svaler, piroler, hvedear, bi-æder, vende hals og rødhals. Billedet blev taget efter vores forskning i det nordlige land og blev uploadet til Instagram-platformen sidste fredag. Politiets anti-poaching enhed er blevet informeret. Samtidig er der forberedelser til den komitéfinansierede fuglebeskyttelsesmission i Libanonbjergene, der begynder i næste uge.

Trækfuglekirkegård opdaget på Cypern.

01/10/2020

Deltagere i komitéens fuglebeskyttelseslejr på Cypern har været på kysten syd for Larnaka hundreder af døde trækfugle opdaget. Ud over snesevis af bi-æder blev der fundet mange lågesvaler og en natheron, tårnfalk, bøyle og en blå rulle hver. Dyrene blev tilsyneladende kun skudt som levende mål – hele området er fyldt med døde fugle og haglgeværsskaller. Vi har bedt politiet, der hidtil har været inaktive, om at efterforske.

Det her er en meget sørgeligt at se de her billeder af døde biæder.
Billederne her er fra oktober 2020 .

01/10/2020, Cypern

Trækfuglekirkegård opdaget på Cypern: Deltagerne i komitéens fuglebeskyttelseslejr fandt hundreder af døde trækfugle ved kysten syd for Larnaka. Ud over mange dusin æder kom adskillige svaler såvel som en kestrel, hoopoe, natthegre og en blå rulle frem. Tilsyneladende er de beskyttede fugle – som er spredt rundt i et område nær Meneou sammen med tusinder af haglgeværsskaller – blevet misbrugt af krybskytter som levende mål. Politiet, der blev informeret direkte af os, nægtede at sende en patruljebil, der er ikke startet nogen efterforskning, og ingen har sikret beviserne. Udvalget mod fuglemord har derfor offentliggjort en pressemeddelelse i dag og opfordret myndighederne til at gribe ind straks. Samtidig overvåger vores hold nu intensivt området for at forhindre yderligere drab. Du kan finde vores pressemeddelelse her .

Jeg kan se inde på face book at folk dernede er bange for at de spiser deres bier fra bistaderne .Det var måske godt, hvis der kom lidt mere oplysning til disse mennesker ,så de kan finde ud af at de spiser andet en bier.

Men det giver jo ingen ret til at skyde alle de sjældne fugle og bare smide dem i en stor bunke for at det skal være sjovt at skyde dem.

03/10/2020, Cypern

Siden den skræmmende opdagelse af “fuglekirkegården” nær Larnaka (se 1. oktober 2020) har medlemmer af Udvalget mod Fuglemord regelmæssigt kontrolleret området og igen fanget to jægere, der forsøger at jage bi-spisere forbudt. Spillevagteren, vi kaldte, kunne ikke finde nogen skudfugle fra mændene, men en modtog en billet på 85 euro for at smide tomme skudskaller. Siden da er roen vendt tilbage til stedet. Den gode nyhed på siden: for tre dage siden fandt vi en bi-æder der stadig levede blandt alle fuglekroppe (foto) og bragte den til en dyrlæge. De bekræftede over for os i dag, at han har en god chance for at overleve skuddsåret!

29.09.2020, Cypern

Et hold fra Udvalget mod Fuglemord har fundet en fælde med to kæmpe net i Famagusta-distriktet i det sydøstlige Cypern. En høj lokke med sanger sang førte dem til det godt skjulte sted midt i en akacialund, hvor de fandt i alt 26 sorte hætter og 2 bi-æder i de ulovlige net. Myndighederne var ikke tilgængelige for en mission, så vores medlemmer lukkede hurtigt selve anlægget og befri alle 28 fugle uskadt! Krybskytter kunne ikke fanges sådan, men vi kender nu placeringen og vil ikke lade det komme ud af vores syn de næste par uger. 

I løbet af de første tre uger af vores fuglebeskyttelseslejr på Cypern fandt vi og nedmonterede 4 garn og 819 limpinde 14 fuglefangere og krybskytter blev fanget af jagtmyndighederne baseret på vores oplysninger.

2 biæder fanget på limpinde på Cypern .

uglefangst med garn på Cypern.

Gøg i et sikkerhedsnet på Cypern
Gøg i et sikkerhedsnet på Cypern

Mens krybskytterne på Cypern i det mindste på en eller anden måde kan henvise til en fuglefangsttradition med kalkstænger , lykkes det ikke med net: De industrielt fremstillede redskaber, der i vid udstrækning findes på øen i dag, dukkede først op i 1970’erne.

Næppe nogen anden fiskemetode gør det så klart, hvorfor fuglefangst er forbudt: redskaber fanger alt, der flyver ind i dem uden forskel. De er praktisk talt usynlige mod en mørk baggrund, blokerer flyvevejen og giver fuglene ingen chance. Når først de er fanget, bliver de kun viklet sammen, når de prøver at befri sig. I sidste ende, efter lang smerte, dør de af overophedning i solen, af udmattelse, kvæler sig med de ekstremt fine nylontråde eller – i sidste ende – dræbes af fuglefangere.

Som en vigtig springbræt hviler så mange sangfuglearter i det mindste rum på Cypern end andre steder i Europa. Enhver, der opretter net på Cypern, fanger ikke kun sorte hætter, der som “Ambelopoulia” er en eftertragtet delikatesse . Alt, der flyver via den østlige vandringsrute, ender i netene: sanger, sanger, snapper, rødstjert og skaldyr samt gøg, bi-æder og rovfugle.

Der er tre fuglesæsoner: om foråret og efteråret spores de vandrende sangfugle, i den kolde årstid trøsterne, der overvintrer på øen.  

Fældeområde dækket af tæpper, betonfyldte dæk til fastgørelse, vandingssystem til akacier
Fældeområde dækket af tæpper, betonfyldte dæk til fastgørelse, vandingssystem til akacier

Dybest set kan net findes overalt på Cypern: i haver, frugt- og olivenplantager, buske og skove. Professionelle bander redesigner endda hele landskabet til fuglefangst: De planter hele lunde af pileblomstakacier importeret fra Australien, der dyrkes i den ufrugtbare jord med ulovlige vandingssystemer. Her er snesevis af net med hundreder af meter opstillet i lange gange. Gangene er dækket af tæpper eller nedlagte transportbånd, så netene ikke er forurenet med akaciebladene og blomsterne, der ligger på jorden under samling og demontering. Bildæk fyldt med beton, hvortil der er monteret tunge jernrør, bruges som netstænger. Lokkesystemer med flere højttalere, der er fordelt på lange kabler i landskabet, Blackcaps spiller om natten og lokker trækfugle ind i netene. Denne massive fuglefangst er især udtalt i Britisk militærområde ved Cape Pyla .   

Under vores fuglebeskyttelseslejre på Cypern finder vi op til 200 net om året. Det ulovlige fiskeredskab rapporteres til myndighederne, så gerningsmændene kan blive fanget i handlingen. Hvis der ikke er nogen politioperation, afmonterer vi netværket selv. Som et resultat af vores operationer er brugen af ​​net nu faldende i nogle områder, især i de britiske militærområder

Fuglearter ramt af krybskytteri på Cypern

Cypern er ikke kun et fokuspunkt for krybskytteri, men også et centralt springbræt for trækfugle i det østlige Middelhav. Over 100 fuglearter er berørt. Disse to tabeller giver en oversigt over de fuglearter, der  er fundet på kalkstænger (øverste tabel plus andre dyrearter) og i net (nedre tabel) under vores fuglebeskyttelseslejre siden 2001 .

Limpinde: Berørte fuglearter

  • Steppe harrier (Circus macrourus)
  • Montagu’s Harrier (Circus pygargus)
  • Tårnfalk (Falco tinnunculus)
  • Sparrowhawk (Accipiter nisus)
  • Langørede ugle (Asio otus)
  • Lille hyl (Otus scops)
  • Barnugle (Tyto alba)
  • Gøg (Cuculus canorus)
  • Gedemælker (Caprimulgus europeus)
  • Bi-æder (Merops apiaster)
  • Hoopoe (Upupa epops)
  • Vendbar hals (Jynx torquilla)
  • Skildpaddedue (Streptopelia turtur)
  • Collared due (Streptopelia decaocto)
  • Engpipit (Anthus pratensis)
  • Spire (Luscinia luscinia)
  • Nattergale (Luscinia megarhynchos)
  • Europæisk rødhake (Erithacus rubecula)
  • Whinchat (Saxicola rubetra)
  • Stonechat (Saxicola rubicola)
  • Hvedearear (Oenanthe oenanthe)
  • Almindelig rødstarter (Phoenicurus phoenicurus)
  • Sort rødstarter (Phoenicurus ochruros)
  • Blackcap (Sylvia atricapilla)
  • Sparrowhawk Warbler (Sylvia nisoria)
  • Fløjlsang (Sylvia melanocephala)
  • Brille sanger (Sylvia conspicillata)
  • Whitebeard Warbler (Sylvia cantillans)
  • Havesangere (Sylvia borin)
  • Rangle Warbler (Sylvia curruca)
  • Blackcap (Sylvia communis)
  • Orpheus sanger (Sylvia hortensis)
  • Almindelig sanger (Sylvia melanothorax)
  • Dunnock (Prunella modularis)
  • Stor sivsanger (Acrocephalus arundinaceus)
  • Reed Warbler (Acrocephalus schoenobaenus)
  • Rørsang (Acrocephalus scirpaceus)
  • Silkesanger (Cettia cetti)
  • Bleg hånere (Hippolais pallida)
  • Gule hånere (Hippolais icterina)
  • Chiffchaff (Phylloscopus collybita)
  • Fitis (Phylloscopus trochilus)
  • Østlige bjergsanger (Phylloscopus orientalis)
  • Træsangere (Phylloscopus sibilatrix)
  • Spurv (Passer domesticus)
  • Willow Sparrow (Passer hispaniolensis)
  • Halemejse (Aegithalos caudatus)
  • Pied fluesnapper (Ficedula hypoleuca)
  • Fluesnappere (Ficedula albicollis)
  • Halvring fluesnapper (Ficedula semitorquata)
  • Grå fluefanger (Muscicapa striata)
  • Rødhovedskrig (Lanius senator)
  • Masked Shrike (Lanius nubicus)
  • Rødbagsrik (Lanius collurio)
  • Golden Oriole (Oriolus oriolus)
  • Sangtrost (Turdus philomelos)
  • Grauortolan (Emberiza caesia)
  • Stormejse (Parus major)
  • Kulmejse (Periparus ater (Parus ater)
  • Grønfinke (Chloris chloris)
  • Guldfinke (Carduelis carduelis)
  • Bofink (Fringilla coelebs)

Net: berørte fuglearter

  • Vagtler (Coturnix coturnix)
  • Sparrowhawk (Accipiter nisus)
  • Tårnfalk (Falco tinnunculus)
  • Lille hyl (Otus scops)
  • Langørede ugle (Asio otus)
  • Barnugle (Tyto alba)
  • Dørdue (Streptopelia decaocto)
  • Skildpaddedue (Streptopelia turtur)
  • Vendbar hals (Jynx torquilla)
  • Kingfisher (Alcedo atthis)
  • Gøg (Cuculus canorus)
  • Gedemælker (Caprimulgus europeus)
  • Bi-spiser (Merops apiaster)
  • Hoopoe (Upupa epops)
  • Triel (Burhinus oedicnemus)
  • Bi-æder (Merops apiaster)
  • Hvid vipstjert (Motacilla alba)
  • Grå fluefanger (Muscicapa striata)
  • Træpipit (Anthus trivialis)
  • Stor sivsanger (Acrocephalus arundinaceus)
  • Sumpssanger (Acrocephalus palustris)
  • Rørsang (Acrocephalus scirpaceus)
  • Europæisk rødhake (Erithacus rubecula)
  • Whinchat (Saxicola rubetra)
  • Stonechat (Saxicola rubicola)
  • Spire (Luscinia luscinia)
  • Nattergale (Luscinia megarhynchos)
  • Rødvinge (Turdus iliacus)
  • Blackbird Turdus merula)
  • Sangtrost (Turdus philomelos)
  • Stjerne (Sturnus vulgaris)
  • Træsangere (Phylloscopus sibilatrix)
  • Fitis (Phylloscopus trochilus)
  • Fluesnappere (Ficedula albicollis)
  • Pied fluesnapper (Ficedula hypoleuca)
  • Gule hånere (Hippolais icterina)
  • Bleg hånere (Hippolais pallida)
  • Rødbagsrik (Lanius collurio)
  • Masked Shrike (Lanius nubicus)
  • Rødhovedskrig (Lanius senator)
  • Golden Oriole (Oriolus oriolus)
  • Stormejse (Parus major)
  • Tanen tit (Periparus ater)
  • Sort rødstarter (Phoenicurus ochruros)
  • Almindelig rødstarter (Phoenicurus phoenicurus)
  • Blackcap (Sylvia atricapilla)
  • Havesangere (Sylvia borin)
  • Whitebeard Warbler (Sylvia cantillans)
  • Blackcap (Sylvia communis)
  • Brille sanger (Sylvia conspicillata)
  • Rangle Warbler (Sylvia curruca)
  • Fløjlsang (Sylvia melanocephala)
  • Sparrowhawk Warbler (Sylvia nisoria)
  • Blodflue (Linaria cannabina)
  • Bofink (Fringilla coelebs)
  • Guldfinke (Carduelis carduelis)
  • Spurv (Passer domesticus)
  • Willow Sparrow (Passer hispaniolensis)
  • Grå bunting (Emberiza calandra)

Hvor kan du fange og jage fugle?

Ruterne for vores trækfugle
Ruterne for vores trækfugle.

Her ses trækruterne for vores biæder fra Danmark .Uden jeg kan dokumenterer noget ,tror jeg at vores biæder fra Danmark følger den vestlige trækrute og kommer ikke til Cypern .

Fangefangst og fuglejagt er almindelig, uanset hvor der er mange fugle. Dette er grunden til, at de fleste hotspots til jagt og krybskytteri findes på de tre hovedruter for trækfugle: 

1. Vestrute: Via Frankrig , Spanien og Gibraltarsundet til Marokko

2. Central rute: Over Alperne, Italien og Malta  til Tunesien

3. Østlig rute: Via Balkan , Tyrkiet og Libanon  til Egypten

Fugle i de såkaldte “flaskehalsregioner” spores særligt intensivt. Dette er steder som bjergpas, landbroer eller øer, som dyrene uundgåeligt skal passere på deres flyvning. Rastepladser på disse ruter er også berørt, såsom isolerede vandområder eller skove, hvor trækfugle sover eller søger mad.

Selvom der stadig findes fuglejagt og -fangst i alle lande i dag, er fænomenet ikke lige så udbredt på vandrende ruter. Store dele af Spanien , det sydlige  Frankrig , det nordlige  Italien ,  Malta , den Ægæiske region samt den sydlige del af  Cypern  og hele  Mellemøsten  og  Nordafrika er særlig berørt  . Men selv uden for disse områder er der problemområder: Jagt på solvandfugle i de store sletter i det nordlige Tyskland og Polen er udbredt, ulovlig  rovfugl forfølgelse  der, især i Storbritannien, Tyskland og Østrig,  handel med sangfugle fanget i naturen foregår hovedsageligt via drejekors i Belgien, Holland og Østeuropa.    

Udvalget mod fuglemord har kæmpet for en afslutning på fuglefangst og jagt siden midten af ​​1970’erne. Du kan finde mere om vores arbejde under  projekter .

Fuglejagt på Cypern.

Steppeindvielse fundet af komitéens medlemmer
Steppehøg fundet af komitéens medlemmer.

Med 42.000 licenserede jægere har Cypern en af ​​de højeste tætheder af jægere i EU. I gennemsnit 4,5 jægere pr. Kvadratkilometer forfølges her, i Tyskland er det 1,1 og Italien 2,9. I alt 34 fuglearter har en jagtperiode, inklusive vagtler og skildpadder, kragen francolin og syv sangfuglearter: solsort, rødtrost, mistelten, enebær og sangtrost samt stearinlys og himmelmark. Officielt bliver 3,7 millioner fugle skudt lovligt hvert år, men der er sandsynligvis mange flere.

I vores fuglebeskyttelseslejre på Cypern ser vi ofte krybskytteri og forkert jagt. En af de mest observerede overtrædelser er brugen af ​​ulovlige elektroniske lokke-systemer . Mange enheder kører om natten og tiltrækker vagtler, som derefter skræmmes af med hunde ved daggry og skyder ned. Om morgenen bruger jægere enhederne til at lokke troster foran haglgeværene. Vi rapporterer sådanne sager til myndighederne under hver operation – men det lykkes for det meste gerningsmændene at flygte, indtil officererne ankommer eller roligt at slukke for systemerne.

Bi-spiser med skudsår
Bi-æder med skudsår

Overtrædelser i opbevaringen af ​​levende lokkefugle er også udbredt. Dyrene – normalt tyrkiske eller palmeduer – holdes ofte i små bure under forhold, der ikke er passende for arten og uden tilstrækkelig eller tilstrækkelig mad og vand. Sådanne lokkeflyvninger er blevet lukket flere gange af myndighederne på baggrund af vores oplysninger.

Skydningen af ​​beskyttede fuglearter er – som i mange andre Middelhavslande – desværre også dagsordenen på Cypern. Rovfugle såsom moser og steppehøge, men også rødfodsfalk er særlig berørt. Jagt er også målrettet mod bi-æder og hoopoe. Hvad der skete med de dyr, der blev skudt, er ikke afklaret. I tilfælde af bi – æder antages det, at dyrene spises, rovfugle er formodentlig fyldt som trofæer.

Fuglejagt på Malta

Skildpaddue og vagtler - trækfuglearter, der kan jages på Malta
turteldue og vagtler – trækfuglearter, der kan jages på Malta

Der er omkring 11.000 licenserede jægere på Malta. Med 35 jægere pr. Kvadratkilometer jord er Malta en af ​​verdens bedste – næsten 5% af den mandlige befolkning går på forfølgelse. I fravær af store pattedyr – med undtagelse af den vilde kanin – skyder kun fugle. 32 fuglearter frigives til skydning; Udover forskellige vandfugle, lovebirds og vagtler, gylden pæle, ringplover, ruff, lapwing samt skyark, starling, blackbird, enebær, mistelten og sangtrost, er 7 sangfuglearter på dræbslisten. Den regelmæssige jagesæson begynder den 1. september og slutter den 31. januar; der er en undtagelse for vagtleren to-ugers jagtsæson i april. De officielle jagtstatistikker på Malta viser omkring 120.000 fugle om året – faktisk vil der være langt flere.

Næsten hele det ubebyggede område af øhavet frigives til jagt, kun meget små beskyttede områder er fri for jagt. Rolige rastepladser findes praktisk talt ingen steder – selv i de omfattende Natura 2000-områder ved kysten er jagt tilladt. I weekenden om efteråret er tusinder af mennesker med våben i et område, der næppe er større end byområdet Bremen. Miljøpolitiet ALE, der er ansvarlig for kontrollen, er kronisk underbemandet; der er en officer for hver 1.000 jægere. 

Bortset fra lovlige jagtproblemer har Malta et betydeligt krybskytteri-problem. Beskyttede arter som rovfugle og storke, hejrer og bi-æder er målrettet mod trofæjægere , vagteljægere bruger ofte ulovlige elektroniske lokkefugle , og en hel del jægere bruger tilladelsen til at jage vagtler i april til at skyde kærlighedsfuglene , der er beskyttet om foråret. 

Den maltesiske jagtforening FKNK ser sig selv som en repræsentant for fuglefangere – jagt og fuglefangst er uløseligt forbundet i Malta.

21. oktober 2020, Malta

Malta tillader fangst af fugle og håner således Europa-Kommissionen: Siden i går kan finker beskyttet i hele Europa igen fanges med drivgarn på Middelhavsøen. For at omgå EU’s fuglebeskyttelsesdirektiv bruger regeringen i Valletta et fræk trick: De fangede fugle skal straks frigives og ikke – som sædvanlig og i generationer “tradition” – låses som burfugle eller sælges til godt betalende fuglesamlere. En kontrol med denne absurde regulering er ikke i sigte, og det er allerede forudsigeligt, at mange fangere ikke vil overholde lovene. Under en flyvning i et lille fly fandt Udvalget mod fuglemord, at netene til 69 fangstsystemer allerede var blevet lagt før sæsonens start. Samtidig trues 16 straffesager mod allerede dømte fuglefangere med forældelsesfrist, fordi retsvæsenet gentagne gange trak sagerne af. Vores fuglebeskyttelseslejr på Malta starter i disse dage – det primære mål vil være at overvåge overholdelsen af ​​de nye regler og at indsamle bevis for overtrædelser og dokumentere dem for Bruxelles.

20/10/2020, Spanien

Fuglebeskyttelseslejr i Spanien: I den østlige spanske region Valencia startede vi med succes vores efterårsmission i år – inden for få dage var vi i stand til at fange fem krybskytter! To af mændene havde slaggarn i brug til at fange sangfugle, den ene et garn og den fjerde havde oprettet en ulovlig skovfælde i en gammel kalkstangfælde. En anden gerningsmand blev fanget på jagt på fugle med et forbudt elektronisk lokkefælde . Tre linnets og en magpie kunne frigives. Da Spanien er meget hårdt ramt af pandemien, skal vi se fra uge til uge, i hvilket omfang vi kan udføre vores mission uden begrænsninger. Vi håber at kunne være på stedet indtil slutningen af ​​fiskesæsonen i november.

Skrevet af Jan Nielsen som har lavet denne artikel. Med tilladelse fra Jan Nielsen har jeg kopiret hans svar på dette indlæg.

..Tjek……Jeg er så træt af det her,….. hvert år i træk tiden står der mennesker og plaffer fugle ned for fun…… jeg begriber det simpelthen ikke…… jeg er så træt af at jeg på min væg om og om igen skal vise menneskers uhyrlige adfærd overfor andre væsner, …… jeg er skeptisk om menneskeligheden nogensinde finder ud af hvad den sande værdi er……. “Penge er ikke den sande værdi”MigMigMig, mig og min lyst…..mig og min pengepung…….Overalt i verden er der eksempler på hvor nederdrægtig mennesket er overfor andre væsner……..Jeg tror på Karma” jeg tror på det vi gir kommer tilbage til os, og den måde mennesker behandler andre væsner på er i min verden er så meget dårlig karma, og jeg tror på at det kommer så meget til at bide os selv i røven……… Jeg ønsker om og om igen at balance vil komme, en åbenbaring, en vished, en empati,…..en klogskab …… jeg ønsker det så inderligt….. ikke så meget for menneskeligheden men for væsnerne hos moderjord, vi mennesker er årsagen til den sjette masseudrydelse….. jeg kan nærmest ikk bære det….. det er dumt og det er for grådigt….hvert minut bliver der fældet skov/jungle på størrelse med en fodboldbane et eller andet sted på kloden…… her i landet bliver det smidt gift ud på jorden, her i landet bliver dyr udnyttet på skammelig vis….områder er grådig blevet lavet om til landbrugs fabrik, levesteder er blevet fjernet big time….Jeg ønsker balance…….det ønsker jeg så meget…… vi mennesker laver så meget ubalance på denne klode……verdens mest inteligente væsen ødelægger big time den jord vi går på, fjerner dag ud og dag ind smukke væsner….. ødelægger jord, vand, luft….. det går bare ikke med penge i styrehuset, der er for meget kedeligt i kølevandet som ødelægger…… jeg ville ønske balance kom i styrehuset, og en ny vished ville opstå…… det beder jeg for hver dag, det ønsker jeg…….ModerJordFørPenge……

OPRÅB TIL FOTOGRAFER
Af Per Bangsgaard
.

PANURUS NR. 3. 2020

I forbindelse med en artikel om biæderne i 2020, ville jeg hav lavet et kort indlæg om fotografering.
Men et par uheldige oplevelser på det seneste, gør at jeg vil komme med et opråb til fotografer, der forstyrrer biæderne omkring deres rede.
Jeg fotograferer selv. Det skal der ikke herske den mindste tvivl om. Men jeg har nogle regler, jeg altid overholder.
Jeg går aldrig ind på privat grund uden tilladelse og jeg går aldrig tæt på rederne for at få et bedre billede .
Omkring biæderne har jeg nu brugt 4 år for at være med til at finde ud af hvordan de lever – deres adfærd og jeg observerer hvert år, hvordan jeg kan forbedre området for disse sjældne fugle .
Jeg er da selv lidt stolt af, hvis jeg kan være med til at gøre en forskel for disse fugle, og opholder mig i området på alle tider af døgnet og i al slags vejr. Det giver mig mange oplysninger, som jeg kan bruge for biædernes ve og vel på den lange bane.
Jeg sidder altid samme sted på en passende afstand fra rederne, men hvor jeg har overblik over området.
Jeg har tilladelse til at være i grusgraven plus de marker der ligger lige omkring.
Har aldrig fortalt om området til andre og har aldrig haft andre med derude. Jeg betragter mig selv som fuglemand ikke fotograf. Dem som jeg her kalder fotografer, har i mine øjne
ikke noget at gøre med fuglefolk. Det er heldigvis sådan at langt de fleste af dem der
kommer, er fuglefolk og overholder de uskrevne regler der er om færdsel i området.
Jeg ved, at det er regler DOF og OAS de også har, at man bliver ude på den offentlige vej, der findes derude. Men jeg har oplevet i de sidste par uger at folk er gået ind til og endda helt ind i grusgraven, for at komme tættere på fuglene.
De 2 sidste personer over for hvem jeg påtalte, at det var skidt de opholdt sig i grusgraven, burde være fuglefolk, der kender til fuglenes behov, men her må jeg desværre ændre min opfattelse.
Jeg opdagede disse 2 fotografer ved at se på fuglenes adfærd og var klar over noget var galt. Det par biæder der har unger i højre side af grusgraven ville ikke flyve til deres rede. Først da de var gået faldt der ro over kolonien.
Jeg kender flere personer der har været i grusgraven, og det er derfor jeg skriver dette her .
Hvis disse forstyrrelser forsætter vil der måske om få år ikke være flere ynglende biædere i Sønderjylland. Så derfor vil jeg opfordre alle til at hjælpe med til at disse regler bliver overholdt .Ikke for min skyld ,men for biædernes skyld .det syntes jeg vi skylder disse
flotte fugle der tager den lange vej fra Sydafrika for at yngle på vores lille plet.
Man kan sagtens tage billeder af fuglene fra den offentlige vej der findes der ude.
Da stedet er hemmeligt (selv om der er rigtig mange der kender stedet ) skriver jeg ikke hvor det er men jeg håber på at dette her kan være med til at vi får glæde af biæderne i mange år endnu.
Seneste nyt
Fredag d 14 august var ungerne fløjet af reden og jeg var der ude for at lave mine sidste notater og mine opmålinger af stedet. Det er sådan at helt oppe i grusgraven er der en terrasse hele vejen rundt i grusgraven. Fra denne terrasse til rede indgangene er der vel 50-60 cm. Da jeg vil måle det øverste redehul, ser jeg til min forfærdelse, at her er der friske fodspor fra mennesker. Da det er løst sand der ligger her, er det jo meget nemt at se disse aftryk. Så er det jeg spørger mig selv. Hvad f…. laver disse mennesker her. De er kun 40 cm fra rede hullerne . Kan slet ikke se noget fornuft i dette, men jeg har ikke svaret på, hvad de fjolser (undskyld mit sprog ) skal lave her .
Som jeg har skrevet før, vil jeg gøre mit til at det kan lykkes for biæderne at blive på stedet i mange år endnu og håber jeg kan være med til at få alt dette her stoppet .
Ikke for min, men for biædernes skyld.

Her er nogle af de forskellige fangstredskaber der bliver brugt i de lande omkring

Middelhavet.

her kan man se en smækfælde som man bruger til rotter i Danmark Fuglen er død med det samme.

Man kan se på billede nr. 2 hvordan de bliver hængt op i træerne hvor sangfuglene er.

Limpinde bliver brugt meget rundt om i de forskellige lande Når en fugl sætter sigpå disse pinde kommer den aldrig væk der fra og får en frygtelig død her. Billede nr. 2 viser det samme .Fuglene dør får en langt som død.
De her 2 billeder viser hvordan fuglene fanges i net Første billede viser hvordan man har lavet en lille oase med grene og vand og når der er fugle nok inde i området skydes nettet op og fuglene fanges eller sælges som burfugle. Billede nr 2 viser lidt af samme måde men med et mindre net.
Det her viser hvordan man lokker fuglene til med levende fugle for der efter at skyde disse fugle.
Det her viser hvordan man med fuglekald lokker fuglene til for der efter at skyde disse fugle .

Det er er for at vise at man fra dansk side skal lægge meget mere pres på landene der er medlem af EU. Det hjælper ikke vi her fra dansk side vil lave mere natur skov og forbedre forholdene for fuglene i Danmark ,når de der efter bliver skudt på træk til deres vinterkvarterer

Her kan man se et billede fra Cypern i 2021 .Det er biæder vinger der er i midten af billedet. Det er krybskytter der har slået disse fugle ihjel i 2021

08/19/2021, Cypern

Fuglevernere frygter trækfuglemassakrer i det sydlige Cypern: Sidste efterår fandt et hold fra komiteen mod fuglemord på Sorosøen, ikke langt fra byen Meneou, hundredvis af ulovligt skudte, strengt beskyttede fugle. Udover bi-spisere og svære svaler blev nattehegre, blå nacs og tårnfælder også genoprettet (vi rapporterede den 1. oktober 2020). På trods af vores kriminelle klage og et omfattende dossier om det grusomme fund har Cyperns regering genåbnet området for offentlig jagt i sin nuværende jagtkalender for 2021. Fra den 22. august kan hver jagttegnindehaver gå på jagt efter trækfugle igen. Vi går ud fra, at den bande af krybskytter, der var ansvarlig for massakren sidste efterår, også vil indtage deres velkendte jagtområder igen. Udvalget har nu bedt regeringen om øjeblikkeligt at fjerne området omkring Sorosøen fra jagt og sikre mere kontrol. Vores teams vil helt sikkert være på stedet for at overvåge overholdelsen af ​​loven.

Ulovligt skudt trækfugle ved Sorosøen, Cypern, oktober 2020

14.09.2021, Cypern

Utroligt: ​​Trækfuglens massakre i det sydlige Cypern fortsætter! I Meneou – meget tæt på Larnaca Internationale Lufthavn – har et team fra Committee Against Bird Murder igen opdaget de massive drab på beskyttede trækfugle. Snesevis af jægere blev set ulovligt målrettet bi-spisere og andre beskyttede arter søndag. Den jagtvejleder, vi ringede til, kunne kun fange en af ​​gerningsmændene – han slap  med en bøde på 250 €. Kun sidste år fandt Udvalget mod Fuglemord en hel “trækfuglkirkegård” med resterne af hundredvis af ulovligt skudte bierædere, staldesvaler, tårnfalk og blå nacs samme sted. Selvom vi havde givet myndighederne en omfattende rapport om området blev frigivet til jagt igen i efteråret. I sin pressemeddelelse i dag opfordrede Udvalget mod Fuglemord den cypriotiske regering til straks at forbyde jagt der og til at organisere flere polititjek. Under alle omstændigheder vil vores teams fortsat være til stede og sikre, at beskyttelsesbestemmelserne håndhæves!

Denne biæder overlevede ikke sine skudsår.