Fjender .

Her har mårhunden gravet ned i 2018.
De her billeder viser hvordan mårhunden har gravet ned og ryddet en biæder rede . Det skete i 2018.
Der har nok været et æg,som ikke var befrugtet. Der var store unger i reden, da dette her skete .
Sådan ser mårhunden .Foto fra 2021. Er en af de værste fjender for biæderne .
Mårhund 2021
Her ligger stenene over det nye hul. Parret fik unger her i 2020 .

I 2018 var vi desværre så uheldigt , der kom en mårhund forbi og gravede ned til en af rederne .Mårhunden tog alt hvad der var i reden . Da der er mange mårhunden i området ,måtte jeg jo finde en løsning , så det ikke kommer til at ske igen. Jeg har læst lidt om mårhunde og fandt ud af, hvordan mårhunden graver ned til deres bytte. Mårhunden graver nemlig oppe fra og ned af ,så det er jo godt , for så har man da en chance for at beskytte biædernes reder. Så det vil sige , hvis jeg fandt nogle store sten og lagde dem oven over rederne , var disse beskyttet i mod mårhunden. (se foto ) Jeg fik hullet ,som mårhunden havde gravet ud , fyldt godt op med jord og sand og dette blev banket godt til .Så lagde jeg først et par store sten over ,hvor mårhunden havde gravet ned.( ( se foto ) . Derefter beregnede jeg 1 m. fra dette hul og til hvor biæderne ville lave deres nye rede hul .Det er faktisk sket her i 2020 og alt er gået godt .Mine beregninger på det nye hul holdt stik .Biæderne var godt beskyttet her i 2020 .Næste år skal jeg ud og have lavet en ny beregning og få lagt et par store sten mere ,hvor biæderne vil lave deres rede i 2021.

Tårnfalke.

Hvert år når ungerne begynder at blive store ,er der tårnfalke ude i grusgraven .De har øje på ungerne i rede hullerne og håber på, en af biæder ungerne falder ud af reden eller kommer for tidligt ud af reden .Tårnfalkene sidder oven på rede hullerne eller lige ved siden af hullerne . Men her hjælper denne kappe biæderne har lavet i hullet ,da denne bevirker , ungerne ikke kommer så langt ud i hullet og kan hurtigt komme væk igen .

Jeg har billeder her fra en tårnfalk som fanger en skovspurv og spiser den lige oven over en af biæder hullerne. Billederne her er fra 2020.

Tårnfalkene kan ikke fange de gamle biæder ,da disse er alt for hurtige for tårnfalkene .Har også set ,hvis tårnfalkene kommer for tæt på biæderne i luften, bliver de angrebet af biæderne .Men biæderne har stor respekt for tårnfalkene ,for når de ser en af dem i luften, letter alle biæder og de flyver nu meget højt. Samtidigt giver de en advarsels skrig til ungerne og disse forsvinder ind i hullerne med det samme . Efter en halv time prøver biæderne at vende tilbage til rederne .Hvis ikke der er fri bane ,bliver der givet en advarselskrig og fuglene flyver igen højt indtil der er fri bane.