Parringen .og æglægning.

Forspil til parringen .

Det her er hannen ,der vil gøre indtryk på hunnen.
Det her er fra internet, som viser en rede med 7 biæderne æg.
Oplevede her i 2018 hvordan deres parring foregår.
Man siger godt nok at biæderne kan bo sammen uden problemer ,da det er en flok fugl ,men dette er ikke helt rigtigt.
I den perioden de parre sig, er de meget aggressive over for hinanden og hannerne vil have hunnen for sig selv. Som man ser senere i perioden ,medens de ruger ,at flere fugle sidder sammen på samme gren og hygger sig  ,ser man ikke i denne her periode. Kommer en fugl for tæt på parret ,bliver denne straks jaget bort .

Hannerne kan jage hinanden igennem hele grusgraven og de flyver direkte i flæsket på hinanden. Når æglægningen er godt i gang stopper dette slagmål og nu er alle venlige over for hinanden.
Parringen foregår på denne måde ,hannen og hunnen sidder tæt sammen og hannen flyver rundt og fanger insekter og kommer tilbage til hunnen ,for at fodrer denne med disse insekter .Dette gør han for at gøre indtryk på hunnen. Når han har fodret hunnen nogle gange, gør han kur til hende  og hun lægger sig ned og parringen sker .Parringerne sker i denne side deres reder er ,så de hele tiden er tæt på rede hullet . Det var en af grundende til , jeg her i 2020 oplevede parringen 15 m. fra mig. Her står en lille bøgetræ og dette træ ville dette par biæder bruge til at parre sig i . De brugte dette træ indtil de begyndte at lægge æg, så der efter flytte de ned på grenen omkring deres rede hul
. De er godt nok langt fra deres rede ,men de kan se reden fra dette træ.
Når rede hullet er færdigt, sidder hunnen i hullet og holder vagt ,medens hannen holder vagt uden for reden .
Her passer hunnen på reden .Det er i den periode æglægningen er i gang .For an rede hullet kan man se udgravningen fra rede hullet.